pietersheimlogtek
Op boerderijklassen! 


22 maart 2017pT5Xe5EAc

Dagverslagje

Dag mama’s en papa’s

Vandaag zit onze eerste dag er al op. Wat was het allemaal leuk!
Voormiddag hebben we koekjes gebakken. De mevrouw legde ons eerst uit hoe meel wordt gemaakt en welke de verschillende ingrediënten zijn. Daarna mochten we zelf aan de slag gaan. We maalden en zeefden het meel, rolden het deeg uit en staken er leuke vormpjes uit die dan de oven in mochten. Het rook heerlijk!!! Nu kan ik thuis ook zelf koekjes bakken.
Toen we hiermee klaar waren,  hebben we onze boterhammetjes opgegeten in het zonnetje en mochten we wat ravotten in de speeltuin.
Na het eten gingen we appelsap maken. Dat smaakt toch anders, vers appelsap. We moesten de appels snijden en daarna persen.
Tijd voor een vieruurtje: de koekjes en het appelsap dat we zelf maakten, smaakten heerlijk!
Na deze lekkernij speelden we een leuk spel: Waggel, de eend.
De juf vertelde korte verhaaltjes over de dieren op de boerderij en we kregen over elke dier een aantal leuke opdrachtjes: dierengeluiden nadoen, een dier nabootsen, tikspelletjes…
Dan was het weer tijd voor het avondmaal. Van de buitenlucht hadden we reuzenhonger gekregen. Vanavond kregen we kervelsoep, gepaneerde vis met gebakken aardappeltjes en boontjes en tot slot een vanillepudding.                                       
Na het eten kregen we een dagboekje van de juf dat we elke dag gaan invullen. Zo hebben we een leuke herinnering en kunnen we jullie alles vertellen. Als verrassing kregen we ook nog post van onze meter en peter uit het zesde leerjaar. Dat vonden we super!!!
Tenslotte vertelde de juf nog een verhaal met bijpassende dierengeluiden en maakten we ons klaar om te gaan slapen.
Slaapwel en tot morgen.

Jullie lieve boertjes en boerinnetjes.


23 maart 2017pT5Xe5EAc

Dagverslagje

Hallo daar in Stokkem

Vandaag dag 2 begon, als je het de juffen vraagt, wel heel erg vroeg. Onze boeren en boerinnen dachten dat de dag al begon om kwart over zes, toen de plaatselijke haan drie keer had gekraaid. Maar neen hoor, daar dachten de juffen anders over. Zij beslisten dat we om kwart over zeven in onze kleren mochten springen. Voor het ontbijt deden we nog een zonnegroet. Het heeft geholpen, want ze is de hele dag van de partij geweest.
Na een stevig ontbijt gingen we de stallen van de geiten uitmesten, de kooien van de konijnen en kippen poetsen en zakken met hooi vullen. Met onze laarzen aan en een riek in de hand hebben we hard gewerkt. De dieren waren ons zeer dankbaar!
Van dat harde werken krijg je honger, dus daarna zijn we aan tafel geschoven. We kregen lekkere spaghetti.
Na het eten deden we een boerderijspel. In kleine groepjes moesten we op het domein Pietersheim informatie zoeken over de kippen en konijnen. Nadat we ons vieruurtje opaten in het zonnetje, brachten we een bezoekje aan de koeien, paarden, ezels, geitjes, hertjes en schapen. Ook over deze dieren hebben we veel geleerd!
Na het serieuze werk was het tijd voor wat ontspanning in de speeltuin.
Daarna was het weer tijd voor het avondmaal. Vanavond aten we tomatensoep, spinaziepuree en kip krokant .
Na het eten vulden we ons dagboekje in, deden nog een korte quiz om te checken wat we onthouden hadden over het boerderijspel, vertelde de juf een kort verhaaltje en maakten we ons klaar om te gaan slapen.
Goeienacht en tot morgen.

Jullie schatjes.


24 maart 2017pT5Xe5EAc

Dagverslagje

Dag lieve ouders

Ondertussen zijn we weer thuis en hebben we waarschijnlijk honderduit verteld. Toch nog een klein verslagje van dag 3 van onze super leuke boerderijklassen.
Deze morgen waren we, gelukkig voor de juffen, een beetje later wakker dan gisteren. Er waren zelfs kinderen die door de juf gewekt moesten worden.
Na een lekker ontbijt ruimden we onze kamers op, keerden we de kamers en gangen uit en vertrokken we naar het kabouterpad. Een tocht van 45.000 kabouterstappen waar Kwimpel, Kinana, Kira, Kopi, Knoep, Komi, Kila en Kwip ons opdrachtjes gaven die we met veel plezier uitvoerden. Zo moesten we o.a. kaboutersoep maken, een muts maken met natuurlijke materialen, iets knutselen, slaapliedjes maken met de instrumenten, de dieren zoeken in de boom en door een kaboutergang lopen. Onderweg zagen we ook een echt kabouterhuisje en hielden de kabouters ons in de gaten.
Toen we terug waren, stonden de gezonde broodjes al op ons te wachten.
Na de laatste maaltijd ruimden we ons lokaal nog helemaal op en zeulden we de koffers naar buiten.
Dan nog even een korte evaluatie over de drie afgelopen dagen en tot slot nog wat in de speeltuin spelen.
Zo, dan zit onze boerderijklassen er op.
We vonden het super leuk en hebben ons goed geamuseerd!

Groetjes, jullie boertjes en boerinnetjes.


logo groen blauw wit combinatie 300dpi

INFO

folder educatief aanbod


Domein Pietersheim
Neerharenweg 12
3620 Lanaken

T  089 712 120
E   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast (zaterdag, 25 maart 2017 09:09)