Inhoudsopgave
Zeeklassen
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
Alle pagina's

Maandag 29 mei 2017piraat

Hallo allemaal,

Maandag, 29 mei 2017, de eerste dag van onze zeeklassen zit er al op!
De treinreis is vlot verlopen. De weinige traantjes waren snel gedroogd. Bij jullie ook? Met een half uur vertraging reden we rond 13 uur Oostende binnen. Gelukkig kregen we de tijd goed om met het spelen van spelletjes, het oplossen van ‘treinopdrachten’, gebabbel en gegiechel.
Na een tochtje met de overzetboot en een wandeling aten we onze picknick op in het zonnetje. Daarna waren we helemaal klaar voor onze eerste activiteit : Buiten westen.
De werking van het kompas hebben we nu onder de knie.
Eindelijk was het tijd om naar DE HORIZON te trekken. Wat hadden we hiernaar uitgekeken!
In De Horizon aangekomen mochten we onze kamers inspecteren. “Oooh so cute!” en “Hier ga ik goed slapen” was de conclusie van onze Uiterwaardjes.
Het opmaken van de bedden verliep best wel vlot en daarna werden we aan tafel verwacht. Onze zeeklassers hadden reuzenhonger en smulden van de heerlijke spaghetti.
Na het avondeten schreven we briefjes aan het thuisfront. Hopelijk vallen ze snel bij jullie in de brievenbus.
Toen was het toch wel echt tijd om naar het strand te trekken. Gejuich alom toen we het strand bereikten. Sommigen lieten zich helemaal los op het strand en in de duinen. Anderen kozen voor een rustige activiteit, zoals slenteren langs de vloedlijn, schelpjes rapen,... gewoon genieten.
We maakten het daarna gezellig bovenop een duintop om te luisteren naar een zeemeerminnenverhaal.
Het turen naar het strand en de zee (een zeemeermin hebben we gelukkig niet gespot) bracht het beste in onze kunstenaars naar boven en leverde creatieve schilderijen op.
Een mooie zonsondergang was de ideale afsluiter van onze eerste dag aan zee. Met een fakkel in de hand wandelden we terug richting De Horizon.
Na het opfrissen, tanden poetsen en pyjama aantrekken verzamelden we in ons klaslokaaltje. De juffen leerden ons nog 7 manieren om in bed te gaan liggen en toen waren we helemaal klaar om snel onder de lakens te kruipen om te dromen van een nieuwe dag aan zee!
Wij bliezen zowel letterlijk als figuurlijk snel ons kaarsje (theelichtje) uit.

Tot morgen!
De zeeklassertjes 

zee1 0000 zee1 0001

zee1 0002 zee1 0003

zee1 0004 zee1 0005

zee1 0006 zee1 0007Laatst aangepast (vrijdag, 02 juni 2017 05:21)