Inhoudsopgave
Zeeklassen
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
Alle pagina's

Dinsdag 30 mei 2017piraat

(wegens internetproblemen in BREDENE en omstreken werd dit verslag en bijhorende foto's via WhatsApp doorgestuurd als 'foto's van foto's op de laptop' ...)

Hallo thuisblijvers

Hier zijn we weer met een nieuw verslag.

Na een deugddoende nachtrust werden de meeste zeeklassers pas om half acht gewekt door het zeeklassendeuntje.
Een lekker ontbijt zorgde voor de nodige energie en om 9 uur trokken we naar het strand. Strandvondsten; eb en vloed; het ontstaan van de duinen; de wind en de wolken ... In groepjes gingen wij aan de slag en ontpopten ons als echte zeeprofessoren. Hier valt zoveel te ontdekken! De ontdekking met de meest vreemde naam was toch wel "puddingdingen" (een zeeanemoon bedoelde hij).

Terug aangekomen in 'De Alk' werd hun aandacht getrokken door een boodschap die door kapitein Jacko werd achtergelaten. Hij daagt ons morgenavond uit voor een heuse uitdaging, 'zeediep moeilijk' ... Benieuwd wat dat allemaal gaat geven!

Na een lekker broodje waren we klaar om met de tram naar de Mercator in Oostende te gaan. Daar volgden we een spoedcursus kadet bij een zeer enthousiaste gids. We leerden de kneepjes van het matrozenvak en zijn allemaal met glans geslaagd! "Schip ahoi, matroosjes!"

Na deze leerrijke namiddag waagden wij ons aan een confrontatie met de duinheks ... Zij had het evenwicht tussen dieren en planten in de duinen verstoord en daagde ons uit om haar vloek te verbreken.
Enkele opdrachten, een toverspreuk en veel plezier later vierden wij onze overwinning.

Zeer tevreden dat wij het leven in de duinen hebben kunnen redden, verschenen we even voor 18 uur aan tafel voor het avondeten. Na zo'n reddingsactie smaakten de worteltjes met kip en aardappelgratin heerlijk!

Voila, buikjes gevuld, de zon van de partij en helemaal klaar om het duinpad op te trekken voor een streepje poëzie. In groepjes lazen we allerlei zee-gedichtjes en via creatieve opdrachten lieten we onze eigen dichtkunst naar boven komen.

Toen iedereen hiermee klaar was, was het slaaptijd.

De juffen zongen voor ons nog een zelfbedacht slaapliedje op de melodie van 'Ik heb de zon zien zakken in de zee' met bijpassende gebaren en toen kropen we onder de wol en dommelden we snel in.

Vele zeegroetjes,
De Stokkemse matrozen.

IMG 6951 IMG 6952

IMG 6953 IMG 6954

IMG 6955 IMG 6956Laatst aangepast (vrijdag, 02 juni 2017 05:21)