Inhoudsopgave
Zeeklassen
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
Alle pagina's

Woensdag 31 mei 2017piraat

Hallo daar, in het verre Limburg!

Vandaag beleefden jullie bengeltjes een dag vol leuke activiteiten, gezonde zeelucht en ook de zon was van de partij! Hier volgt ons verslag.

Na een nacht vol zeedromen begonnen we om kwart over 7 aan onze derde zeeklassendag. 

Eerst een goed ontbijt en dan vertrokken we naar Domein Raversijde voor een bezoek aan Atlantikwall.

We kwamen, samen met onze gids in één klap in de Tweede Wereldoorlog terecht. Hij vertelde honderduit. We wandelden door ondergrondse gangen; stapten bunkers binnen; bezichtigden kanonnen van dichtbij; kwamen te weten hoe strandhindernissen werkten… Wat was dat boeiend!Helaas werd hun nieuwsgierigheid en enthousiasme afgeblokt door onze gids die geen tijd nam om hun vragen te beantwoorden.

Namiddag volgde een heuse zandkastelenwedstrijd. In groepjes werkten we aan creatieve bouwsels. Vele torens, muren, bruggetjes, slotgrachten, bunkers, kanonnen en zelfs hele steden verrezen uit het zand. De bouwwerken werden nauwkeurig afgewerkt met schelpjes, stenen, stokken en andere strandvondsten. 

Momenteel is de jury nog steeds aan het beraadslagen over de mogelijke winnaar van de zandkastelenwedstrijd. Geen gemakkelijke taak als je het ons vraagt! 
Tijdens de zandkastelenwedstrijd waren we toeschouwers van een reddingsactie op zee met de Sea King. Spannend!

Nadat we ons te goed gedaan hadden aan een bord heerlijke macaroni met kaassaus werd het stilaan tijd om naar die open plek in de duinen te gaan … Kapitein Jacko daagde ons namelijk uit om de spullen die hij bij ons weggenomen had terug te winnen.

Die buit had hij scheefgeslagen tijdens zijn plundertocht in ‘De Alk’! Allemaal spulletjes die we zeker zouden missen. Oei! Paniek! 
“Ik ben mijn slipper kwijt”, riep Jelle. “En ik mijn tandpasta!” zei Jana. Frederik vroeg zich af of hij zijn mannenshampoo kwijt was of dat die meegeritstwerd door kapitein Jacko. Uit de kamer van Nassimgraaide hij een kussen mee, maar dat had Nassim nog niet door… Miss Piggy verdween uit de handen van de slapende Mattias en dat zorgde toch wel voor een beetje paniek…

Dankzij onze inzet en samenwerking tijdens het duinenspel vonden we de buit terug. Gelukkig maar, want nu bleek dat hij ook nog Dounya haar knuffel, Senna zijn bekertje en juf Heidi haar conditioner had meegenomen!!! And last but not least, ook onze zeeklassenmascotte Pico zat bij de meegeritstespullen.

Na 3 dagen strand en duinen hadden we voldoende zand verzameld en kropen onze zandmonsters alvorens in bed te duiken nog even in de douche.

Weer genoeg stof om vannacht over te dromen! 

Wij kijken alvast uit naar onze uitstap naar Sealife! 

Kusjes van de Uit®waardjes vanuit Bredene !

P.S. Wat zijn onze zeeklassers blij met de vele briefjes en mailtjes die ze ontvingen! Sommige kidskregen echter nog geen post en hopen nog een mailtje te ontvangen ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ). 
Zelfs de juffen werden niet vergeten door een bewonderende papa. 

Een dikke merci!

zee3 0000 zee3 0001

zee3 0002 zee3 0003

zee3 0004 zee1 0005

zee3 0006 zee3 0005

zee3 0007

 

 

 

 

 

 

 

 Laatst aangepast (vrijdag, 02 juni 2017 05:21)