Inhoudsopgave
Zeeklassen
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
Alle pagina's

 

Donderdag 01 juni 2017piraat

Ahoi Stokkemse fans

Hier zijn we dan voor ons laatste zeeklassenverslag!

Kwart over 7 en alles nog muisstil… zo’n langslapers hebben we nog nooit mee op zeeklassen gehad. Toen het kenwijsje door de luidsprekers klonk, kwamen de zeeklassers allemaal te voorschijn. Kleine oogjes, haren serieus in de war en al gapend, alsof ze niet meer uitgegaapt zou komen.
Ja ja, dat verlengde weekend gaan ze zeker nodig hebben om uit te rusten.

Na het ontbijt bracht de tram ons, voor de laatste zeeklassenuitstap, naar Blankenberge. Daar werden we in Sealife verwacht.

We vielen van de ene verbazing in de andere. Roggen, haaien, zeesterren, otters, pinguïns, zeeleeuwen, … Het kon niet op! 

Onze centen maakten we op in het souvenirwinkeltje. Voor sommigen was het niet gemakkelijk om toe te komen met het ‘beperkte’ budget…

Terug in Bredene aangekomen trokken we naar het zonovergoten strand voor een lekkere picknick.
Dierenvrienden als we zijn, ontdekten we op het strand enkele bijzondere exemplaren: een zonnende strandpapegaai, een speelse zeehond en Furie, de boerenzeeknol.
Daarna volgde een creatieve opdracht. In groepjes gingen ze aan de slag met stokken, schelpen, zeewier, gekleurd zand,… en toverden mooie zandschilderijen tevoorschijn.

Na het leerrijke en creatieve dagdeel viel het sportieve gedeelte, de strandsportenwedstrijd, in het water. Helaas, de middag was al om.

Toen we weer in de Horizon aankwamen, stonden er frieten op het menu. Joepie! Eindelijk! Wat smaakten ze heerlijk!

We wandelden na het avondeten weer richting strand voor de slotquiz, met soms wel moeilijke denkvragen en toffe doe-opdrachten. Tot slot genoten we van de mooie zonsondergang boven op een duintop. Dat was een leuke afsluiter.

Na deze dag vol toffe activiteiten kropen we moe maar voldaan in ons bedje en binnen enkele tellen was het muisstil.

Morgen vertellen we jullie zelf honderduit over ons zeeklassenavontuur!

Tot morgen in Genk (16 uur 50)! 

zee4 0000 zee4 0001

zee4 0002 zee4 0003

zee4 0004 zee4 0005

zee4 0006 zee4 0007 Laatst aangepast (vrijdag, 02 juni 2017 05:21)